Tryck & Brodyr

Digitaltryck

Digitaltryck eller DTG är en perfekt metod för dig som vill ha flerfärg- eller fullfärgstryckta designer, logotyper eller foton på kläder i från endast 1 st plagg. Det är också en bra lösning föreningar, klubbar och liknande där du kan sälja exempelvis t-shirtar styckevis, då behöver du inte ta någon risk vad det gäller lagerhållning utan plaggen kan tryckas styckevis och inte alla på en gång.

Jämfört med transfer ger digitaltryck en mycket mjukare känsla i trycket, det blir mycket mer likt ett screentryck i hållbarhet och känsla.

Screentryck


Vad är screentryck?

Screentryck är en metod där färgen trycks genom en duk direkt på plagget. Varje färg i din design eller logo kräver en egen ram med duk. Denna tryckmetod har längst hållbarhet och är av högsta kvalitet. Metoden går att använda på de flesta typer av textilier men används oftast till t-shirts och sweatshirts.

Hur mycket kostar det?

Screentryck är mycket kostnadseffektivt vid större volymer. Vid mindre volymer eller om det är en mängd olika typer av plagg rekommenderar vi istället transfer.

Leveranstid

Normal leveranstid för screentryck är 7-10 arbetsdagar efter godkänt korrektur.


Färgtyper

Den absolut vanligaste färgen som används på marknaden är plastsolfärg. Anledningen till detta är att den är lätttryckt. Dock ger den en plastig känsla då det är just en typ av plast. Vi trycker med plastisolfärg men erbjuder en typ av vattenbaserad färg som gör att det går att åstadkomma väldigt mjuka tryck. För att göra mindre avtryck på miljön har vi gjort ett aktivt val att använda uteslutande PVC- & Ftalatfria färger i möjlig utsträckning.


Plastisolfärg

Vi har bytt de traditionella plastisolfärgerna mot PVC- & Ftalatfria även här i största utsträckning. Denna färg ger en plastigare känsla men är perfekt för dig som kräver en mer exakt färgblandning för exempelvis en företagslogo.


​​​​​​​Vattenbaserad färg

En PVC- & Ftalatfri färg. Den vattenbaserade färgen går in i fibrerna på plagget och färgar dem istället för att lägga sig “uppe på” som plastisolfärg gör. Färgblandning efter Pantone blir ungefärliga med denna tryckmetod så är färgerna väldigt viktiga för dig är det bättre att välja plastisolfärg.

Transfertryck

Transfer är en metod där färgen trycks på en bärare. Bäraren med färg kan sedan appliceras på de flesta typer av material och behåller rätt färgåtergivning.
Transfern passar utmärkt till jackor, arbetsbyxor, funktionsplagg och en mängd andra plagg.
​​​​​​​
Vi arkiverar dina transfer om du vill och trycker de på plagg efter behov. Ett smart alternativ när du inte vill beställa en större volym på en gång eller om det är en mängd olika typer av kläder.

Brodyr

En mycket populär förädlingsteknik som du förmodligen kan hitta på några utav dina plagg i garderoben. Brodyr ger ett mycket mer elegant intryck och lämpar sig därför mycket bra på skjortor, pikéer, stickade tröjor, men även kepsar, handdukar och en mängd andra produkter. Vi har egen brodyrproduktion in-house vilket ger oss många fördelar när det kommer till bland annat leveranstider och kontroll på kvaliteten.


​​​​​​​Leveranstid

Normal leveranstid för brodyr är 7-10 arbetsdagar efter godkänt korrektur.