Screentryck


Vad är screentryck?

Screentryck är en metod där färgen trycks genom en duk direkt på plagget. Varje färg i din design eller logo kräver en egen ram med duk. Denna tryckmetod har längst hållbarhet och är av högsta kvalitet. Metoden går att använda på de flesta typer av textilier men används oftast till t-shirts och sweatshirts.

Hur mycket kostar det?

Screentryck är mycket kostnadseffektivt vid större volymer. Vid mindre volymer eller om det är en mängd olika typer av plagg rekommenderar vi istället transfer.

Leveranstid

Normal leveranstid för screentryck är 7-10 arbetsdagar efter godkänt korrektur.


Färgtyper

Den absolut vanligaste färgen som används på marknaden är plastsolfärg. Anledningen till detta är att den är lätttryckt. Dock ger den en plastig känsla då det är just en typ av plast. Vi trycker med plastisolfärg men erbjuder en typ av vattenbaserad färg som gör att det går att åstadkomma väldigt mjuka tryck. För att göra mindre avtryck på miljön har vi gjort ett aktivt val att använda uteslutande PVC- & Ftalatfria färger i möjlig utsträckning.


Plastisolfärg

Vi har bytt de traditionella plastisolfärgerna mot PVC- & Ftalatfria även här i största utsträckning. Denna färg ger en plastigare känsla men är perfekt för dig som kräver en mer exakt färgblandning för exempelvis en företagslogo.


​​​​​​​Vattenbaserad färg

En PVC- & Ftalatfri färg. Den vattenbaserade färgen går in i fibrerna på plagget och färgar dem istället för att lägga sig “uppe på” som plastisolfärg gör. Färgblandning efter Pantone blir ungefärliga med denna tryckmetod så är färgerna väldigt viktiga för dig är det bättre att välja plastisolfärg.​​​​​​​